VŠECHNA DALEŠICKÁ PIVA
VYRÁBĚNÁ V PRŮBĚHU ROKU:
Osvald 10%
světlé výčepní pivo
Osvald je světlé výčepní pivo, které je chmeleno deseti českými chmely, jejichž odrůdy jsou běžně pěstovány napříč českými a moravskými chmelnicemi. Pojmenované je po významném pěstiteli chmele z období první republiky Karlu Osvaldovi.
Slady: moravský humnový, karapils, Chit Malt.
Chmely: Žatecký poloraný červeňák, Saaz late, Sládek, Kazbek, Bohemie, Harmonie, Premiant, Rubín, Agnus, Vital.
Obsah alkoholu: 4 % obj., doba zrání: 3–5 týdnů, hořkost 35 IBU.
Dalešická jedenáctka
světlý ležák
Vlajková loď Dalešického pivovaru, nejoblíbenější pivo našich zákazníků. Vyznačuje se vyváženou plnou chutí moravského humnového sladu a jemnou hořkostí aromatických žateckých chmelů. Pivo, jehož nejlepší vlastností je vysoká pitelnost.
Slady: moravský humnový, karapils, mnichovský.
Chmely: Premiant, Sládek, Žatecký poloraný červeňák.
Obsah alkoholu: 4,5 % obj., doba zrání: 4–6 týdnů, hořkost 33 IBU.
Hořká 12
světlý ležák premium
Vysoká dávka čistě žateckých chmelů propůjčuje tomuto pivu hořkost, která je vyvážena plným sladovým tělem.
Slady: moravský humnový, Chit Malt, mnichovský, RED X.
Chmely: Vital, Bohemie, Žatecký poloraný červeňák.
Obsah alkoholu: 5 % obj., doba zrání: 6–8 týdnů, hořkost 45 IBU.
Dalešické májové 13%
silné světlé pivo
Světlé pivo temně zlaté barvy, plné sladové chuti s jemnou vůní a příjemnou hořkostí žateckého chmele. Pro výrobu používáme tři druhy ječných sladů, čímž Dalešické májové získává složitější chuť, ve které je rozhodně co hledat.
Slady: moravský humnový, mnichovský, karamelový 100.
Chmely: Sládek, Žatecký poloraný červeňák.
Obsah alkoholu: 5,3 % obj., doba zrání: 6–8 týdnů, hořkost 33 IBU.
Fledermaus 13%
silné tmavé pivo
Tmavé pivo temně rubínové barvy, plně rozvinuté chuti speciálních sladů, bez známky připálenosti se sladovým aroma, vyšší hořkostí a bez přílišné nasládlosti tmavých piv.
Slady: moravský humnový, mnichovský, karamelový 100, special X, Carafa III.
Chmely: Sládek, Žatecký poloraný červeňák.
Obsah alkoholu: 5,3 % obj., doba zrání: 6–8 týdnů, hořkost 33 IBU.
OCENĚNÍ:
Pivní pečeť
Cena udělovaná každoročně v rámci Mezinárodního pivního festivalu - jedné z největších a nejprestižnějších degustačních soutěží v České republice.
Pivo České republiky
Každoročně pořádaná soutěž při červnových Slavnostech piva v Českých Budějovicích.
Jarní cena českých sládků
Mezinárodní degustační soutěž piv kterou pořádá Pivovarský dvůr Zvíkov ve spolupráci s Českomoravským svazem minipivovarů o. s.